Vrijwilligers
23/02/2021

iCare Week van de Vrijwilliger: KU Leuven verwent vrijwilligers onder studenten en personeel

Vind je ook dat iemands inzet voor het goede doel meer gewaardeerd mag worden? Net daarom organiseert de Katholieke Universiteit Leuven van 27 februari tot 7 maart de iCare Week van de Vrijwilliger. Tijdens deze week kunnen de Leuvense universiteitsstudenten en personeelsleden elkaar in de bloemetjes zetten om elkaar te bedanken voor hun vrijwilligerswerk. Op donderdag 4 maart volgt er ook een online bedankingsevent met enkele special guests en stand-up comedy.

De Icare Week van de Vrijwilliger is een jaarlijks initiatief dat sinds 2009 georganiseerd wordt door de Leuvense universiteit. In samenwerking met de Leuvense studentenkoepel LOKO, de Universitaire Parochie, de Dienst Studentenvoorziening en Stad Leuven wil ze iedereen bedanken die verbonden is aan de universiteit en zich op vrijwillige basis inzet voor een goed doel. Deze actie valt samen met de nationale Week van de Vrijwilliger. 

Iedereen kan studenten of personeelsleden aan de KU Leuven die aan vrijwilligerswerk doen een dikke dankjewel sturen. Dit kan door je favoriete vrijwilliger te nomineren voor woensdag 24 februari via deze link. Hierna verrast iCare deze vrijwilligers met een kleine attentie en een handgeschreven bedankkaartje met een persoonlijke boodschap.

Online vertier

Op donderdag 4 maart vindt er ook een bedankingsevenement plaats. Iedereen die wenst, kan om 20 uur van thuis uit gratis deelnemen door de livestream te volgen via YouTube of de Facebookpagina van het event. Het programma zal onder andere bestaan uit speeches van de rector Luc Sels en de Leuvense burgemeester Mo Ridouani. A capella popkoor The Flat Nuts zorgt voor de muziek, improvisatietheatergroep Inspinazie voor de grappige noot. Het event zal ongeveer anderhalf uur duren.

Voor meer informatie over de actie en het event kan je terecht op de website van de universiteit of op de Facebookpagina.

 

Tekst: Jeroen De Pauw, foto: C Technical via Pexels