14/02/2021

KUNSTCAST – Tom Borremans: ‘Er staat geen vervaldatum op Sociaal Incapabele Michiel’

Je hebt Sociaal Incapabele Michiel ongetwijfeld al eens horen of zien voorbij komen op je tv-scherm, maar wie is de man achter dat hoge stemmetje en die flauwe moppen? Het antwoord is verrassend genoeg niet iemand die de hele op roze crocs rondloopt, maar wel Tom Borremans. Een 34-jarige animator uit Hoboken, hij bedacht het personage voor zijn eindwerk op kunstschool Sint Lucas in Antwerpen. Na een korte carrière als poetshulp kon hij aan de slag bij Woestijnvis: ‘De Ideale Wereld is eigenlijk gewoon een beschutte werkplaats voor comedians’. 

Beluister de volledige Kunstcast hieronder.

 

De Ideale Wereld, elke dinsdag en donderdag om 22u10 op Canvas. 

Tekst en foto: © Timo Piredda en Keith Flameygh