25/02/2021

LOKO reikt hand uit naar Leuvense studenten met gratis online studentencongres

De Leuvense studentenkoepel LOKO organiseert van 22 tot en met 26 februari een studentencongres. Leuvense studenten met een hart voor engagement kunnen online en gratis deelnemen aan het initiatief. 

LOKO is een groep vrijwillige studenten die de noden en wensen van Leuvense studenten behartigt door middel van evenementen en vergaderingen. Met het studentencongres wil de koepel studenten van de universiteit KU Leuven en de hogescholen UC Leuven – Limburg en LUCA School of Arts ondersteunen in hun studietijd. Geïnteresseerden kunnen via online vormingen meer informatie verschaffen over topics als mentaal welzijn, EHBO in het uitgaansleven, duurzaam op kot en mobiliteit in Leuven. 

Het congres vindt online plaats. Leuvense geïnteresseerde studenten zullen via de website een zoomlink ontvangen waarmee ze toegang krijgen tot het platform. Je hoeft geen lid te zijn van een studentenvereniging om te kunnen deelnemen en inschrijven is ook niet nodig. Wie interesse heeft in de vormingen, kan zich best op aanwezig zetten op de facebookpagina van het evenement. Via deze weg zal de studentenkoepel meer informatie delen.

Q&A-sessie

De studentenkoepel komt vaker op de proppen met initiatieven voor studenten. Ze organiseerde samen met Studenten voor Solidariteit (een project van en voor Leuvense studenten met de focus op solidariteit, red.) op 16 december een lezing over mentaal welzijn bij studenten. De dag erna vond een Q&A-sessie plaats rond hetzelfde thema. Met het studentencongres wil LOKO de studenten een duwtje in de rug geven.

Voor meer informatie over het evenement kan je terecht op de website van de studentenkoepel.

 

Tekst: Amber De Pau, foto: Brooke Cagle via Unsplash