02/02/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Dimitri Leue: ‘Het is een heel moeilijk evenwicht: luisteren naar anderen of uw eigen koers varen’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering ontmoeten we duizendpoot Dimitri Leue in zijn buitenbureau. Hij schrijft zowel boeken als theaterteksten, maar zelf kruipt hij ook graag wel eens het podium op. Afgelopen zomer speelde hij opnieuw zijn allereerste zelfgeschreven theatertekst, Maura of de zeven magen der eenzaamheid, in loop. Zo stond hij zeven maal per dag, zeven dagen lang, op het toneel in Deurne.

SCHRIJVERSPORTRET – Dimitri Leue: ‘Het is een heel moeilijk evenwicht: luisteren naar anderen of uw eigen koers varen’
SCHRIJVERSPORTRET – Dimitri Leue: ‘Het is een heel moeilijk evenwicht: luisteren naar anderen of uw eigen koers varen’

Reportage, camera en geluid: Maxine Basstanie & Elien Dillen, foto: © Elien Dillen