11/03/2021

24 Uur Live: 119 Belgische artiesten in het Sportpaleis

Het Sportpaleis staat al één jaar leeg, maar op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart wordt er opnieuw leven geblazen in de muziektempel. Samen met zijn band brengt muzikant Miguel Wiels 24 uur livemuziek zonder slaap of pauze.

De evenementensector kreeg het tijdens de coronacrisis hard te verduren. Het is daarom dat initiatiefnemer Miguel Wiels 24 UUR LIVE op poten heeft gezet. De 119 Belgische artiesten treden gratis op in een leeg Sportpaleis, iets wat veel muzikanten er deze tijden graag bijnemen. 

‘Een échte muzikant doet het voor de muziek en niet voor de factuur’, zegt Mathieu Engels van het kleinkunstduo Mathieu & Guillaume. Zij maken zaterdag om 8 uur ‘s ochtends het Sportpaleis onveilig. Volgens Mathieu zal de goesting er bij iedereen afdruipen, dat vertelde hij in ons 21bis-radioprogramma Middaggrens .

Beluister het volledige gesprek met Mathieu Engels van Mathieu & Guillaume hieronder.

Je kan 24 UUR LIVE volgen op vrijdag 12 maart vanaf 18 uur via HLN.be.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door miguelwiels (@miguelwiels)

Tekst: Dries De Vis, interview: Laurien Buelens, foto: VISITFLANDERS (CC BY-NC-ND 2.0)