02/03/2021

Dromen we intenser tijdens de coronacrisis? ‘Ik dacht dat er allemaal insecten in mijn bed zaten’

De huidige coronacrisis speelt al bijna een jaar een rol in ons leven. Zo zijn ook onze dromen intenser dan voor de pandemie. Psychologe Els Goethals: ‘Heel veel mensen staan op dit moment onder chronische stress. Dit zorgt voor heel bizarre en onsamenhangende dromen.’ 

Per nacht droom je zo’n drie tot vijf keer. Alle indrukken die je overdag hebt meegemaakt, worden ‘s nachts in je dromen verwerkt.  Tijdens de huidige crisis moeten we veel nieuwe indrukken en informatie verwerken. Dat zorgt voor heftigere en rare dromen.

Volgens psychologe Els Goethals is dat niet hetzelfde als een nachtmerrie. Zij legde in het radioprogramma Studio TamTam op radio 21-bis uit waarom we meer bizarre dromen hebben tijdens de coronacrisis en hoe we deze kunnen verminderen.

Beluister het volledige gesprek met psychologe Els Goethals hieronder:

Ook trok reporter Tom De Win van Studio TamTam de straat op en vroeg aan de jongeren of zij effectief last hebben van rare dromen. Niet iedereen lijkt hier namelijk last van te hebben. Sommigen slapen zelfs beter.

Beluister de volledige reportage hieronder:

Tekst: Janah Scheunis, reportage: Tom De Win en Lennert Goos, foto: © Jinte Scheunis