02/03/2021

Jong talent LUCA School of Arts stelt virtueel tentoon

De hogeschool LUCA School of Arts pakt voor het eerst uit met een volledig virtuele tentoonstelling. De hogeschool organiseert jaarlijks een expo waar een selectie van werken van recent afgestudeerde kunstenaars tentoongesteld wordt. De rode draad in de kunstwerken is dit jaar de bekommernis om de nabije omgeving.

De vertoning kreeg de naam De Nabije Toekomst en werd opgenomen in de tentoonstellingsruimtes van de GC De Markten in Brussel. Je kan online door de zalen scrollen en de werken op deze manier gedetailleerd bekijken. Deze nieuwe ervaring zorgt ervoor dat je in enkele klikken meer te weten kan komen over de jonge artiesten en hun kunstwerken. De gevarieerde expositie stelt zowel autonome als toegepaste kunst tentoon. Het is niet mogelijk om de expo fysiek te bezoeken. Je kan het resultaat gratis bekijken op de website van de hogeschool.

Tekst: Dewy De Leeneer, foto: screenshot van de virtuele tentoonstelling