19/03/2021

Online Leuven Jazz Festival hoopt opwarmer te zijn voor jazzconcerten met publiek

Ben je een fan van jazz en mis je de jazzconcerten? Jazzliefhebbers kunnen van 19 tot en met 27 maart terecht bij het Leuvense jazz festival. Het festival vindt grotendeels online plaats.  Het Leuven Jazz Festival wordt opgedeeld in twee periodes. De organisatoren, waaronder het Leuvense cultuurhuis 30CC, hopen om in mei concerten met publiek te kunnen organiseren.

Vrijdagavond 19 maart leidt beiardier Carl Van Eyndhoven op de beiaard van de Leuvense universiteitsbibliotheek het Leuven Jazz Festival in. Liefhebbers kunnen zijn improvisaties beluisteren in de buurt van het Ladeuzeplein of via een livestream. Wie ter plaatse gaat, moet zich wel aan de geldende coronamaatregelen houden. 

Line-up

De dag voor het concert ontvang je een link om de vier concerten te kunnen bijwonen. Jazzpianist Fred Hersch en Cinema Paradiso, een Belgisch trio, maken onder andere deel uit van de line-up van de Opening Night.Het Leuven Jazz Festival is niet geheel gratis. Voor de Opening Night op zaterdagavond 20 maart moet je 10 euro per ticket neertellen. Met het ticket krijg je 72 uur lang toegang tot het online concert.

Door COVID-19 kon het Leuven Jazz Festival vorig jaar niet plaatsvinden. In plaats daarvan werd eind mei vorig jaar het Bel Jazz Fest, een online jazzfestival met 24 concerten van Belgische artiesten, georganiseerd. Zoals de voorgaande jaren hopen de organisatoren in mei weer concerten met publiek te kunnen organiseren op verschillende locaties in Leuven. Het online Leuven Jazz Festival zorgt alvast voor een voorproefje voor de gehoopte concerten in mei.

Voor meer informatie over het Leuven Jazz Festival en de ticketprijzen kan je terecht op de website van het festival.

 

Tekst: Amber De Pau, foto: Jens Thekkeveettil via Unsplash