26/03/2021

Speak Up for Nature: doof de lichten tijdens Earth Hour

Meer dan 180 landen wereldwijd doen zaterdag 27 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur mee aan de veertiende editie van Earth Hour. Het initiatief georganiseerd door WWF roept mensen over de hele wereld op om de lichten een uur te doven en zo steun te betuigen aan onze planeet.

Speak Up for Nature luidt het motto van de Earth Hour-campagne van dit jaar. Jaarlijks staat elke laatste zaterdag van maart de natuur voor een uur in de spotlight. Het initiatief is doorheen de jaren uitgegroeid tot de grootste globale milieuactie: in 2020 namen miljoenen mensen deel aan de actie in meer dan 180 landen. WWF wil het bewustzijn bij de bevolking verhogen, niet enkel om de klimaatverandering tegen te gaan, maar ook om onze eigen gezondheid en welvaart te garanderen.

Mechelen in het donker

Mechelen gaat een stapje verder en maakt er Earth Hours van. De binnenstad doet de verlichting uit op de Grote Markt, het stadhuis, het Schepenhuis, het Postgebouw en de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk op 27 maart van 18 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens de volgende dag.

De stad spoort alle Mechelaars aan deel te nemen om de invloed en zichtbaarheid van de actie te vergroten. Handelaars en bedrijven kunnen meehelpen door de lichtreclame te doven, winkels kunnen de etalageverlichting uitdoen en studenten kunnen hun kot verlichten met kaarsen tijdens Earth Hour

 

Wil jij je steentje bijdragen om onze planeet te redden? Dan kan je voor meer informatie terecht op de website van Earth Hour.

Tekst: Maaike Huegaerts, foto: © Maaike Huegaerts