07/03/2021

Thomas More lanceert Joinby-app voor zijn studenten

Op zoek naar een wandelmaatje of iemand om samen bier mee te proeven? Studenten aan de Thomas More en KU Leuven De Nayer/Geel kunnen terecht in een online ontmoetingsruimte. De Joinby-app maakt het makkelijker om medestudenten met dezelfde interesses te vinden. ‘Het platform is voor iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten.’

‘Wij zoeken al langer naar een manier om studenten bij elkaar te brengen’, legt Stuvo-medewerkster Patricia Cools uit. ‘Met de app willen we de drempel om nieuwe mensen te leren kennen verlagen. Studenten kunnen zo snel en simpel met elkaar in contact komen op basis van hun interesses.’

De dienst studentenvoorzieningen is ook op zoek naar ambassadeurs om de app draaiende te krijgen en te houden. Niek Sanders (22), student toegepaste architectuur, stelde zich alvast kandidaat. ‘Ik wil ervoor zorgen dat studenten samen activiteiten organiseren, ook tijdens de pandemie. Als ambassadeur probeer ik leven in de app te blazen. Dit doen we door clubs en activiteiten te plannen. Zo hopen we andere studenten aan te sporen om deel te nemen en zelf clubs op te starten. Ik heb onlangs al een eerste succesvolle activiteit gehouden. Samen met enkele medestudenten hebben we een hele avond ‘Among Us’ gespeeld. Ik merkte meteen dat dit nog voor herhaling vatbaar is’, zegt Niek.

© Rob Sanders

Hoe werkt het?
Als je Joinby downloadt, registreer je je via het mailadres van de school. Zo krijg je je eigen account, waarop je je interesses aanduidt en een korte bio schrijft. Je kan jezelf dan inschrijven in verschillende clubs die door medestudenten zijn gecreëerd. Zo heb je er een voor sport, gaming, films, muziek en nog vele anderen. Daarnaast kan je deelnemen aan (online) activiteiten. De applicatie werkt met community’s per campus. Dat wil zeggen dat je profielen van studenten en ook clubs ziet aan de hand van je locatie. ‘Wij hebben bewust gekozen voor community’s. Je spreekt makkelijker af met studenten uit jouw buurt of vanop je campus,’ merkt Patricia Cools op.

Eerste indruk

Mathilde Pans (23) gebruikt sinds kort de app en is alvast enthousiast. Ze woont in Brussel, studeert interieurvormgeving in Mechelen en doet nu stage in Antwerpen. Het is niet altijd gemakkelijk om medestudenten in de buurt te vinden. ‘Ik hoop dat Joinby mij daarbij kan helpen. Voorlopig heb ik nog geen activiteiten gepland, maar ik denk dat deze er wel zullen aankomen. Ik heb alvast met enkele meisjes gechat die dezelfde interesses hebben als ik. Ik hoop ook iemand te vinden die mij in Antwerpen wil rondleiden’, zegt Mathilde.

 

©Renée de Visscher

Niet iedereen is meteen overtuigd. Marlies Thijs (20), studente communicatiemanagement, downloadde de Joinby-app na de lancering: ‘Ik was vooral nieuwsgierig en wilde weten hoe de applicatie eruit zag en wat je ermee kon doen. Ik weet nog niet of ik Joinby veel ga gebruiken. Ik heb me in wat clubs aangemeld maar merk nog niet veel interactie. Mocht dat nog komen, zal ik zeker nog eens een kijkje nemen. Maar voorlopig kijk ik er niet al te veel op.’

 

 

© Eline Van Hoof

Als Thomas More-student kan je de app gratis downloaden via Google Play of via de App Store.

Tekst en foto: © Hanne Van Oeckel