03/03/2021

Toneelgezelschap Arsenaal/Lazarus organiseert debatavond over nieuws

‘Nieuws of geen nieuws, dat is de kwestie’, het is het nieuwe thema van het Mechelse toneelgezelschap Arsenaal/Lazarus. Een jaar lang organiseren ze debatavonden en artistieke projecten rond nieuws. Op 30 maart is er de eerste virtuele debatavond.

In tijden van breaking news, algoritmes en polarisatie is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Hoofdredacteurs Seada Nourhussen (Oneworld.nl) en Liesbeth Van Impe (Het Nieuwsblad) debatteren over het thema van de avond: ‘Wie bepaalt wat nieuws is?’. Angela Quintal (Committee to Protect Journalists) geeft vanuit Zuid-Afrika extra uitleg. Slam poet Lisette Ma Neza sluit de avond poëtisch af en geeft zo het publiek stof tot nadenken.

Onze videoreporters uit het tweede jaar zorgen voor korte reportages die tussen de gesprekken door getoond worden.

De debatavond vindt plaats op dinsdag 30 maart 2021 om 20.15u, via een livestream vanuit het Arsenaal. Je kan deze gratis bekijken op YouTube, maar inschrijven is verplicht. 

De data en thema’s van de twee daaropvolgende debatten kan je ook al terugvinden op de website van Arsenaal/Lazarus.

Tekst: Hanne Bral, foto: © Hanne Bral