29/04/2021

Eerste virtuele 12urenloop in Gent lokt 762 deelnemers

Dit jaar liepen maar liefst 762 studenten mee via de sportapplicatie Strava vanuit hun eigen woonplek. De 12urenloop is het grootste sportevenement van Gent, georganiseerd door studenten, waarbij studentenkringen twaalf uur lang in estafette lopen. Het evenement startte op maandag 26 april en loopt nog tot 21 uur deze avond.

Gewoonlijk vindt de wedstrijd plaats op het Sint-Pietersplein in Gent, maar om de coronamaatregelen te respecteren, gaat de 38ste editie online door. Om de wedstrijd te winnen, moet je met je team het snelst 300 km lopen. Dat komt ongeveer overeen met 750 rondjes op het originele parcours rond het Sint-Pietersplein. Met een gemiddelde snelheid van 16,5 km/u staan de ingenieurs van het VTK (Vlaamse Technische Kring) aan de leiding. Zij worden gevolgd door de studenten van het VGK (Vlaamse Geneeskundige Kring) en daarna de bio-ingenieurs van het VLK (Vlaamse Levenstechnische Kring).

Redbullchallenge

De sfeer zit er elk jaar goed in met standen van de deelnemende verenigingen en een groot podium. Dat is dit jaar niet mogelijk, maar speciale rondes zorgen ook dit jaar voor de nodige ambiance. Bij deze challenges moet je bijvoorbeeld Red Bull drinken tijdens het lopen of je in je favoriete superheld verkleden.  Andere challenges roepen op om de praeses in de kijker te zetten of je te verkleden naar je studierichting. 

Je kan de wedstrijd live volgen via de website

Tekst: Marte Everaerts, foto: © Bruno Nascimento via Unsplash