24/04/2021

Interactieve tentoonstelling van mysterieuze straatkunstenaar Banksy binnenkort te zien op Grote Markt Brussel

De murals van de Britse mysterieuze kunstenaar Banksy kleuren wereldwijd de straten in verschillende steden. Goed nieuws voor wie zijn werken graag wil bewonderen, want deze zomer opent een gloednieuwe interactieve tentoonstelling van de artiest haar deuren op de Grote Markt in Brussel. Je kan er meer dan zeventig gecertificeerde werken van Banksy aanschouwen. 

Dankzij virtual reality sta je dichter dan ooit tussen het unieke oeuvre van de veelbesproken kunstenaar. Het is nog maar de derde keer ooit dat je zijn werk in ons land kan waarnemen. De tentoonstelling kreeg de naamBanksy: Genius or Vandal?’ naar de kritiek die de kunstenaar regelmatig te horen krijgt, namelijk dat zijn werk vandalisme zou zijn. Fever en Exhibition Hub, twee organisaties die ook meewerkten aan het project Van Gogh: The Immersive Experience, organiseren het evenement. 

De expositie vindt plaats vanaf 10 juni en zal te zien zijn op de Grote Markt 5 in Brussel. Bezichtigen gebeurt op een coronaproof manier, omdat de organisatoren rekening houden met de veiligheidsmaatregelen en social distancing makkelijk gerespecteerd kan worden in de grote zalen. Een bezoek duurt zo’n 60 tot 80 minuten. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 16,50 euro per persoon. 

Meer info en tickets vind je op https://banksyexpo.com/bruxelles/nl/.

Tekst en foto: © Dewy De Leeneer