29/04/2021

Jonge Leuvense ondernemers krijgen kans zich te bewijzen door BAAS-project

In Leuven krijgen twintig jonge ondernemers de kans om binnenkort hun eigen zaak op de starten. De organisatie BAAS gaat elk jaar op zoek naar talentvolle jongeren die met een ambitieuze droom of idee zitten die ze graag naar de werkelijkheid willen omzetten. De twintig ondernemers werden geselecteerd door een professionele jury. Zij zullen het komende jaar begeleiding op maat krijgen om hun concept verder uit te werken en voor te stellen aan het grote publiek.

Elk jaar kiest de organisatie BAAS enkele jonge ondernemers uit om te begeleiden op hun traject naar een succesvol ondernemerschap. De twintig geselecteerden zullen om de vier à zes weken hulp op maat krijgen om hun plannen concreet te maken. Zo zullen er groepssessies worden georganiseerd om te leren hoe je een prijs bepaald en het best klanten werft. Op het einde van het jaar zullen de jongeren hun concept kunnen voorstellen tijdens het pop-up toonmoment. ‘Ik vind het heel spannend om samen met de andere geselecteerden aan de slag te gaan richting het BAAS pop-up toonmoment. We hebben allemaal dezelfde mindset en herkennen bij elkaar de moeilijkheden waar we mee in contact komen,’ zegt ondernemer Laura Verbrugge (26).

De jonge ondernemers kiezen opvallend vaak voor een concept met maatschappelijke relevantie. Zo werd er vaak gekozen voor lokale, circulaire handel, ambachten en maatschappelijke kwesties. Zo is er een ondernemer dat abonnementsysteem wil opzetten voor kinderkledij en is er iemand die handgemaakte lederwaren wil verkopen. ‘Jonge ondernemers zijn de motoren van innoverende economie. We ondersteunen hen met veel overtuiging om hun prille ideeën uit te laten groeien tot succesvolle ondernemingen’, benadrukt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Tekst: Fee Dubois, foto: Stad Leuven