29/04/2021

Pink Ribbon organiseert wandelactie in strijd tegen borstkanker

Heb jij tijdens het laatste jaar ook de wandelmicrobe te pakken gekregen? Pink Ribbon, de vzw die zich inzet tegen borstkanker, daagt je uit om tijdens de maand mei elke dag 10.000 stappen te zetten. Door mee te doen met ‘De Roze Mars’ steun je borstkankerpatiënten en verzorg je ook je eigen lichaam.

De derde editie van De Roze Mars vindt dit jaar plaats van 1 tot 31 mei onder het motto: ‘red je borsten met je benen’. Het concept is eenvoudig: elke dag doe je 10.000 stappen, die je registreert via een stappenteller, smartphone of pen en papier. Je kan je individueel inschrijven, maar ook met je vriendengroep, klas of bedrijf. 

100.000 vrouwen

Pink Ribbon is een organisatie die borstkanker probeert te bestrijden met projecten zoals de preventie en opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten. Ze staat vooral bekend om haar roze lintjes. De opbrengst van De Roze Mars gaat naar de projecten van Pink Ribbon.In België vechten 100.000 vrouwen tegen borstkanker en daar komen er nog dagelijks bij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pink Ribbon Belgium (@pinkribbonbe)

De Roze Mars-wandelingen

10.000 stappen: dat komt overeen met zeven à acht kilometer of ongeveer anderhalf uur wandelen. Voor wie weinig inspiratie heeft, biedt Pink Ribbon twintig verschillende wandelingen aan, in samenwerking met wandelknooppunt.be. Er zijn wandelingen in Vlaanderen en Wallonië, van Blankenberge tot Bouillon.  

Gezondheidsvoordelen

Met De Roze Mars steun je borstkankerpatiënten, maar je verzorgt ook je eigen lichaam. Beweging heeft vele gezondheidsvoordelen, zowel voor het hoofd als voor het lichaam. Volgens Vlaams Instituut Gezond Leven kan je dan beter slapen en je beter concentreren. Je immuunsysteem verbetert en de kans op depressie of angst daalt. Daarbovenop kan beweging ook je kans op kanker verkleinen. ‘1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl’, klinkt het op de website van De Roze Mars. 

Deelnemen aan De Roze Mars kost €10 per persoon. Als je meedoet met een team van vijf personen of meer, betaal je €8 per persoon. Inschrijven kan hier.

Tekst: Hanne Bral; foto: © Anna Tarazevich via Pexels