05/04/2021

PODCAST – Verhalen over de dood: ‘We voelen ons verbonden door erover te praten’

In de vierdelige podcastreeks Doodserieus wilt 21bis-reporter Jarno de dood bespreekbaar maken. Elke aflevering vertelt er iemand over zijn eigen ervaring met de dood en hoe hij of zij hiermee omgegaan is.

Jarno kreeg op negenjarige leeftijd een trauma voor de dood.  Zijn angst om te sterven was groot. Nachten zonder slaap, bezoeken aan de therapeut, paniekaanvallen,… werden een routine. Als 22-jarige vindt hij het tijd om uit de comfortzone te stappen en zijn grootste angst oog in oog te kijken.

Jarno schetst in de eerste introducerende aflevering zijn eigen situatie en legt uit waarom hij een trauma voor de dood kreeg:

Sander maakte met zijn zieke moeder nog een laatste reis naar Zweden. Hij wist op voorhand al dat het de laatste momenten met zijn moeder gingen zijn. Luister naar Sander zijn verhaal in de tweede aflevering:

Thuisopbaring, wat is dat eigenlijk? Sandra van Op Eigen Wijze legt het uit in de derde aflevering:

Tomas schreef een boek over de dood. Waarom deed hij dit? Je komt het te weten in de vierde en laatste aflevering:

 

De podcast is gemaakt in het kader van de bachelorproef van Jarno Herftijd.

 

Tekst, foto en podcast: Jarno Herftijd, muziek: Youtube Audio Library