20/04/2021

Uitstapje voor één euro: bezoek de Japanse tuin in Hasselt

Sinds 1 april zijn de deuren van de Japanse tuin in Hasselt weer geopend. Terwijl corona een buitenlandse vakantie moeilijk maakt, is de Japanse tuin de ideale manier om toch een beetje in de Oosterse sfeer te komen. Naast watervallen, grote Koi-vissen en bruggen, vind je er ook de Japanse kerselaar in volle bloei. 

De bloemen ontluiken, de lentezon komt er stilletjesaan door en als student betaal je maar één euro inkom op vertoon van je geldige studentenkaart. Je kan de tuin in de voormiddag bezoeken van tien uur tot half twee en in de namiddag van half twee tot vijf uur. Met behulp van de wandelgids verplaats je je doorheen de verschillende bezienswaardigheden. Zo wandel je langs het water, doorheen de kerselaars, luid je de vredesbel en ben je te gast in het theehuis bovenop de heuvel. 

De Japanse tuin is een verlengstuk van het Kapermolenpark. In 2019 is de heraanleg van het park van start gegaan. Nog enkele afwerkingen en je kan hier na een uitgebreid bezoek aan de Japanse tuin nog even nagenieten van de Hasseltse natuur.

Voor meer info over de tickets kan je terecht op de website.

Tekst: Akyna Peeters, foto: © Akyna Peeters