28/04/2021

Université Libre de Bruxelles (ULB) opent het eerste ‘lockdown museum’ in België

ULB opende 18 maart het ‘Tijdelijke Lockdownmuseum’ op Campus Solbosch. Dit doen ze om terug te blikken op vorig jaar, toen de eerste lockdown werd afgekondigd. Het museum is gevuld met creaties die gemaakt zijn tijdens de lockdown. En ja, er is een creatie met wc-papier.

Dat het coronavirus een impact op ons leven heeft gehad, daar kan iedereen het wel over eens zijn. Die impact is vaak eerder negatief dan positief. Toch wilt ULB met deze expositie aantonen dat er ook iets positiefs uit het laatste jaar is gekomen: creativiteit. De universiteit verzamelde foto’s, video’s, objecten en kunstwerken om het tijdelijke museum vorm te geven.

Daarnaast wilt ULB een gemeenschapsgevoel creëren. Want hoewel we elkaar het laatste jaar minder hebben gezien, zijn we dichter bij elkaar dan ooit. Het Tijdelijk Lockdownmuseum is een gelegenheid om frustratie te uiten. De makers van het museum willen aantonen dat we samen sterker staan door elkaars verhalen te delen.

Momenteel staat er nog geen einddatum op de expositie en kun je helemaal gratis en voor niets het museum ontdekken. Ben je op zoek naar een cultureel uitstapje dat je heel wat nostalgie zal brengen? Maak hier je reservatie of klik hier voor meer uitleg.

Tekst: Jolien Pollet, Foto: ULB