06/04/2021

VAKANTIETIP: meer dan 20 musea gratis te bezoeken

Goed nieuws voor wie tijdens de paasvakantie graag wat cultuur opsnuift. In Brussel kan je tot en met 18 april gratis musea bezoeken. Het project Free Museums for Students geeft aan studenten vrije toegang tot wel 22 musea.

Door de huidige pandemie leeft de jeugd in isolatie, daarom wil de stad Brussel jongeren de kans geven om van kunst te genieten. Voor studenten van het hoger onderwijs kan dit gratis. In de krokusvakantie was er al een eerste editie van het project. Het aanbod was toen iets beperkter met zeven musea. Ondertussen voegden onder andere het Muziekinstrumentenmuseum, het AfricaMuseum en Autoworld zich toe aan de lijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brussels Culture (@brusselsculture)

Wil je van het initiatief gebruikmaken? Kies één of meerdere musea uit en reserveer jouw bezoek op de website van jouw favoriete museum. Dit kan zowel online als telefonisch. Vergeet zeker niet jouw studentenkaart mee te nemen op de dag van je bezoek.

Het initiatief loopt tot en met 18 april. Bekijk hier de lijst met deelnemende musea.

 

Tekst: Hanne Van Oeckel; foto: Mihai Surdu via Unsplash