14/05/2021

Allez, en route! Studentenvereniging organiseert interactieve wandeling door Leuven

Nog tot en met 14 mei kan je in Leuven deelnemen aan de audiovisuele wandeling ‘Existenz en Route’. De wandelroute werd uitgestippeld door de ingenieursstudentenvereniging Existenz en leidt je langs bekende en minder bekende parken in de binnenstad.

In navolging van ‘The Emerald Necklace’ in de stad Boston, creëert de studentenvereniging Existenz een Leuvense variant. Net zoals dat in de Amerikaanse havenstad het geval is, verbindt de wandeling ‘Existenz en route’ meerdere parken met elkaar. 

Tijdens deze wandelroute wil Existenz enerzijds de deelnemers kennis laten maken met enkele minder bekende parken in de studentenstad. Anderzijds is het de bedoeling om de wandelaars te laten nadenken over de relatie tussen mens, stad en natuur in de toekomst. 

Stad als setting

De wandeling start op de binnenplaats van het Groot Begijnhof, waar een kubus het begin van het parcours aangeeft. Van daaruit maken rode pijlen op de grond je wegwijs naar de volgende tussenstop. Wie wenst, kan zich tijdens de tocht laten begeleiden door een podcast. Deze alternatieve audiogids vertelt een utopisch verhaal waarin personages met verschillende achtergronden hun visie geven over hoe Leuven eruit zou kunnen zien in het jaar 2050, en hoe zij dat precies tot stand zien komen.

De podcast zorgt voor het verhaal, de stad fungeert als setting. Zo kan je al kuierend nieuwe inzichten verwerven, die je op weg kunnen zetten naar een – wie weet revolutionair – idee voor de stad van morgen. 

Meer informatie over de wandeling en de route vind je op de website van Existenz. De podcast is gratis te beluisteren via Spotify.

Tekst: Jarne Devroey, foto: Takahiro Sakamoto on Unsplash