04/05/2021

Baasje Kristel (46) over hondenschool: ‘Elke les leer je iets bij en kom je in contact met andere honden en hun baasjes’

Kristel Wuyts is het trotse baasje van Stella: een schattige puppy die toevallig bij Kristel terechtkwam. Stella werd midden in de eerste lockdown geboren en geadopteerd door Kristel. Zij is niet de enige, want veel mensen namen een puppy in huis. Maar de hondenscholen waren toe met alle gevolgen vandien.

Kristel over haar puppy: ‘Ze gaat graag naar de les en luistert goed’ © Amaryllis De Bast

Wegens de pandemie waren de hondenscholen toe en kon je niet naar de les met je nieuwe hond. Kan dat kwaad? Hondentrainer Franky Lobo van hondenschool Lobo Manja VZW in Kontich legt uit waarom wel. Gelukkig zijn de hondenscholen terug open, al is het onder strenge voorwaarden. Ook baasje Kristel is blij dat ze nu wel kan gaan: ‘Je leert er altijd iets nieuws, de tips zijn zeer nuttig en het is gewoon superleuk.’

Hondentrainer Franky Lobo: ‘Naar de hondenschool gaan is belangrijk om latere problemen te vermijden’ © Amaryllis De Bast

Bekijk hier de volledige reportage.

Tekst & reportage: Amaryllis De Bast, foto: © Amaryllis De Bast