23/05/2021

Bachelorette Elke Clijsters en Ivan uit elkaar: ‘Ik ben klaar voor een nieuwe relatie’

Bachelorette Elke Clijsters en Ivan Herrero Di Miceli (30) besloten een punt te zetten achter hun korte relatie. Ivan veroverde haar hart en ontving de laatste roos in het programma The Bachelorette, maar na de opnames merkten ze dat hun levensstijl te verschillend is. ‘We konden allebei wel wat dingen aanpassen, maar in een relatie is het niet de bedoeling dat je gaat veranderen’, zegt Ivan.

Hoe ben je op het idee gekomen om deel te nemen aan The Bachelorette?
‘Ik kreeg een berichtje via Instagram met de vraag of ik mee wou doen aan een programma waar vijftien mannen het hart van Elke Clijsters proberen te veroveren. Als vrijgezel greep ik mijn kans. Na enkele gesprekken werd beslist dat ik een geschikt profiel had om aan The Bachelorette deel te nemen. Het is wel eens leuk om op een andere manier iemand te leren kennen. Ik was volledig klaar om aan het avontuur te beginnen.’

Kende je Elke Clijsters al voor het programma?
‘Ik kende Elke enkel bij naam. Ik had al van haar gehoord en wist dat ze de zus van Kim Clijsters is, maar ik had haar nog nooit gezien. Enkel op foto’s. Toen ik haar voor het eerst zag, voelde ik meteen dat het goed zat. Ze is een hele mooie vrouw, altijd mooi gekleed en opgemaakt en dat beviel me wel. Ik wou haar na de eerste ontmoeting al snel beter leren kennen. Ik kreeg haar niet meer uit mijn hoofd.’

Hoe heb jij je tijd in de villa ervaren?
‘Niet alle mannen kregen de tijd om Elke goed te leren kennen. Je moest alle privé- en groepsdates dus goed benutten. Er waren mannen die de aandacht niet legden op Elke, maar op de activiteit zelf. Ik probeerde daarentegen echt volledig op haar te focussen. Wanneer we op date ging en de mannen achteraf vroegen hoe het was, vertelde ik nooit details. Dat zou er alleen maar voor zorgen dat de mannen meer zouden praten over ons. Ik wou het op mijn eigen manier doen, zonder gezever. Ik kreeg al snel kriebels, die veranderden naar gevoelens en toen werd ik verliefd. Ik kon het niet tegenhouden.’

‘Ik heb even mijn tijd genomen na enkele zware maanden, maar ik ben nu klaar voor een nieuwe relatie.’ © The Bachelorette

Had je verwacht dat Elke voor jou zou kiezen?
‘Ik merkte al van in het begin dat Django een van haar favorieten was. Toen ik hoorde dat hij met Elke had gekust deed mij dat iets. Ons keerpunt was tijdens onze romantic 24 uurs-date in het kasteel. Ik had al gevoelens voor haar maar na onze eerste kus was ik echt verliefd. Ik had totaal niet verwacht dat we zo een sterke band op zo een korte tijd konden opbouwen. Het leuke aan het programma vond ik dat niets gepland was. Je staat op en krijgt een brief met waar je naartoe moet en in welke stijl je je moet kleden, that’s it. Je kan je nooit voorbereiden en dat maakt het spontaan en echt.’

Jullie zijn vandaag niet meer samen. Wat is er gebeurd?
‘Er volgden moeilijke maanden na de opnames. We zaten op een roze wolk, en plots moet je maandenlang alles geheimhouden voor je vrienden en familie. Door corona moesten we af en toe in quarantaine. Het is heel frustrerend als je iemand wilt zien wanneer dat niet gaat. Daardoor was het moeilijk de relatie te onderhouden. We merkten ook op dat onze levensstijl te verschillend is. We konden allebei wel wat dingen aanpassen, maar in een relatie is het niet de bedoeling dat je gaat veranderen. Daarom hebben we samen besloten er een punt achter te zetten.’

‘Het was niet voor de show. Je kan niet zomaar een maand lang je gevoelens faken

‘Je kan zoiets niet op voorhand weten. Elke is op haar gevoel afgegaan, ik op dat van mij en we hebben het geprobeerd. Spijtig genoeg is het niet gelukt. We waren allebei teleurgesteld omdat we echt verliefd waren. Het was niet voor de show. Je kan niet zomaar een maand lang je gevoelens faken. We hebben het allebei moeilijk gehad, maar het leven gaat door en we moeten nu elk onze eigen weg inslaan. Ik zal de momenten met Elke nooit vergeten. We hebben nu nog contact, maar puur vriendschappelijk. Ook de mannen spreek ik nog.’

Hoe voelde je je na het bekijken van de beelden?
‘Na acht maanden alles terugzien was voor ons allebei moeilijk. Dat zijn intense momenten die je samen meemaakt. Elke en ik hebben na de afleveringen nog gebeld maar bleven toch bij onze beslissing. Ik heb geen spijt van dit avontuur. Op dat moment in mijn leven was The Bachelorette het beste dat me kon overkomen.’

Je wordt regelmatig vergeleken met Jelle Van Damme, de ex van Elke. Hoe voel jij je hierbij?
‘Elke heeft in het verleden veel meegemaakt met haar ex. Ik vind het lastig wanneer mensen zeggen dat ze voor mij heeft gekozen omdat ik op hem lijk, want dat is helemaal niet waar. Qua uiterlijk kunnen er gelijkenissen zijn, maar je kan je daar toch niet op baseren? Dat wil toch niet zeggen dat we hetzelfde zijn? Haar ex en ik hebben allebei een compleet ander leven.’ 

‘Er werd me al gevraagd of ik een eigen kledinglijn zou willen beginnen rond mijn uitspraak ‘ik zeg u eerlijk’. Dat zie ik wel zitten’

Ik zeg u eerlijk bleek jouw favoriete uitspraak te zijn tijdens het programma. Word je hier vaak over aangesproken?
‘Dagelijks! Ik had toen totaal niet door dat ik dat zo vaak zei. Ik was er zelf van verschoten toen ik de beelden terugzag. Ik moest zo hard lachen, ik leek wel een robot. Ik vind het helemaal niet erg dat mensen mij hierover aanspreken. Het is niet dat ik het deed om herkend te worden. Er werd me al gevraagd of ik een eigen kledinglijn zou willen beginnen rond ik zeg u eerlijk. Dat zie ik wel zitten.’ (lacht) 

Hoe zie jij je toekomst?
‘Drie jaar geleden deed ik al mee aan het programma Celebs gaan daten. Voor mij geen datingprogramma’s meer. Daarbuiten hou ik alle opties open. Maar ik blijf met mijn voeten op de grond. Momenteel ben ik single. Ik heb even mijn tijd genomen na enkele zware maanden, maar ik ben nu klaar voor een nieuwe relatie.’ 

Tekst: Dewy De Leeneer, foto’s: © The Bachelorette