20/05/2021

Belgian Pride gaat digitaal: livestream en stoepkrijtactie op 22 mei

De organisatie van The Belgian Pride Parade zet dit jaar in op een digitale editie. Op zaterdag 22 mei kan je vanaf 14 uur een livestream volgen met muziek, interviews en getuigenissen, uitgezonden vanop de Grote Markt in Brussel. Voorzitter Laurent Mallet: ‘We willen dat iedereen thuis de Pride viert en toont dat de LGBTQI+-gemeenschap levendiger is dan ooit.’

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om met regenboogvlaggen door de straten van Brussel te paraderen. Daarom kiest de organisatie van The Belgian Pride Parade voor een digitaal evenement en een stoepkrijtactie. Ze roept de LGBTQI+-gemeenschap en haar sympathisanten op om hun stoep op 22 mei in regenboogkleuren te hullen. ‘We willen het gemeenschapsgevoel en de zichtbaarheid maximaliseren’, zegt voorzitter Laurent Mallet.

Thema We Care
Gezondheid is door COVID-19 actueler dan ooit, ook voor LGBTQI+-personen. ‘Het gaat dan niet enkel over lichamelijke, maar ook over mentale en sociale gezondheid’, legt coördinatrice Rachel Moore uit. Het thema van deze editie is daarom We Care. ‘Daarmee willen we focussen op de mensen in onze gemeenschap die het extra moeilijk hebben. Toch moet het evenement ook feestelijk worden, al is het voorlopig vanop afstand en in je eigen bubbel.’

De livestream start op 22 mei om 14 uur en is te volgen op de website en de Facebookpagina van The Belgian Pride.

 

Tekst: Hanne Van Daele, foto: Mercedes Mehling via Unsplash