14/05/2021,

De Marollen: het vergeten hoekje van Brussel

De Marollen, een wijk in Brussel die uitpuilt van hippe vintagewinkels. Maar schijn bedriegt: de wijk is het epicentrum van daklozen in Brussel. Bedelende kinderen en sociale huizen tekenen de straten. Vroeger stonden de Marollen bekend om hun armoede en drugsmaffia, nu zijn heropbouwprojecten volop aan de gang. In deze overgangsfase komen alle verschillende soorten mensen elkaar tegemoet. Voor de reeks Reporting the city gingen 21bis-reporters Frauke Codenie en Julie Van Sande de wijk bezoeken. 

Een derde van de Marolliens leeft onder de armoedegrens. Om de armoede aan te pakken in de wijk, zijn er verschillende instellingen opgericht. Fiona Timmermans, een hulpverlener van de Vrienden van het Huizeke vertelt over hoe de coronacrisis de sfeer veranderde in de wijk.

Zin om zelf de exotische Marollen te ontdekken? Maak hier een virtuele wandeling met onze storymap.

Tekst: Julie Van Sande en Frauke Codenie, foto: © Julie Van Sande
Reportage: Julie Van Sande en Frauke Codenie