01/05/2021

Ga op ontdekkingstocht in Antwerpen met de Street Art Cities-app

Street Art Cities-app leidt je via je smartphone naar verborgen muurschilderingen doorheen de stad. Antwerpenaar Tim Marschang lanceerde in 2016 StreetArtAntwerp.com. Hij deelde kunstwerken die hij zag op straat met als doel mensen naar plaatsen te brengen waar ze anders nooit zouden komen. Twee jaar later was hij een van de winnaars van Apps from Antwerp. Met het prijzengeld richtte hij zijn eigen applicatie op, die nu wereldwijd bekend is. 

Je kan je favoriete werken opslaan in een aparte map op je smartphone om later te gaan bekijken. Bij alle kunstwerken staat de naam van de kunstenaar vermeld, soms ook het verhaal achter het werk. In Antwerpen kan je verschillende wandelroutes maken die je langs allerlei muurschilderingen leiden. Ben je geen wandelfanaat? De app heeft ook een fietsroute van 22 kilometer die start op de Grote Markt van Antwerpen. Tijdens deze tocht kom je maar liefst 24 graffitiwerken tegen.

Street Art wereldwijd

Oorspronkelijk kon je alleen in Antwerpen graffitiwerken spotten, maar in een maand tijd groeide de app uit tot een wereldwijd netwerk. Van Brisbane in Australië tot Istanbul in Turkije, meer dan zeshonderd steden zijn geregistreerd. Elke maand wordt er een nieuwe stad aan dit lijstje toegevoegd. 

 

Zijn er in jouw stad muurschilderingen nog niet ontdekt? Schrijf je dan in via de app en ga aan de slag als street art hunter

Tekst: Helena Van Lierop, foto: © Helena Van Lierop  Super Mario level 1 bevindt zich in Berevoetstraat 35, Antwerpen en is gemaakt door Joachim en K-Shit.