31/05/2021

Jonge ondernemers brengen ‘dartbier’ op de markt

Afgelopen week lanceerden twee jonge Haachtse ondernemers een nieuw bier. Vanuit een gedeelde passie voor de dartsport brengen ze de ‘Tripel 20’, het eerste officiële Belgisch ‘dartbier’. 

Een biercultuur hadden we in ons land al, een dartcultuur (nog) niet. Toch lijkt daar tegenwoordig verandering in te komen. De sport zit de laatste maanden in de lift, en dat was ook fanaten Cédric Steenwerckx en Arno De Proost niet ontgaan. Doordat de volkssport op korte tijd populair is geworden, kregen ze het idee om de oude traditie van Belgisch bier te combineren met de nieuwe passie van de Belg: darts. 

Cafésport zoekt bier 

Naar het principe van eerder verschenen bieren in een bepaald thema – zoals ‘Kwaremont’ of ‘Triporteur’ bij het wielrennen – komen de jonge ondernemers nu met een eigen officieel ‘dartbier’. Darts, nochtans bekend als een traditionele cafésport, had immers nog geen eigen bier. Daarin willen Steenwerckx en De Proost met hun ‘Tripel 20’ verandering brengen. De timing lijkt alvast goed, nu spelers zoals ‘Dancing Dimi’ Van den Bergh hun opmars maken. Na zijn dito prestatie op het wereldkampioenschap en winst in het World Matchplay-toernooi, groeide de Belgische interesse voor de sport sterk. Niet veel later begon VTM met het live uitzenden van dartwedstrijden, en lijkt het darts in ons land definitief op de kaart te staan.

De ‘Tripel 20’ is een woordspeling op triple 20, een score bij darts, en is een blond tripelbier met een alcoholpercentage van 8,5. Het bier zal gebrouwen worden door huurbrouwerij BeerSelect, en is bedoeld voor tijdens een spelletje op café, of gewoon thuis met vrienden. Naast het bier biedt ‘Tripel 20’ nog enkele gadgets aan, zoals een bijbehorend glas, een flessenopener en onderleggers met het logo. 

De ‘Tripel 20’ is te bestellen via de website. Het bier is momenteel nog in productie, maar je kan alvast je bestelling plaatsen. De eerste exemplaren worden eind juni verwacht.

Tekst: Jarne Devroey, foto: © Jarne Devroey