05/05/2021

Keer terug naar de jaren 80 met de drive-in cinema van Bioskoop

Bioscopen zijn ondertussen al een tijdje dicht, tot het ongenoegen van vele cinemafans. Bioskoop biedt een oplossing voor de afwachtende filmliefhebbers. De bekende drive-in cinema lanceert een tweede editie in Gent, Sint-Niklaas en De Pinte van 13 mei tot 29 mei.

Bioskoop is een 80’s-themed cinema-evenement, met films en snacks uit die tijd. Het hele drive-in concept geeft je het gevoel alsof je binnengereden bent in het verkeerde tijdperk. ‘Om het 80’s-thema door te trekken, draaien we films uit de jaren 80 of films die met de jaren 80 te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan Bohemian Rhapsody. We hebben een poll op onze website staan met een heleboel van dat soort films. Zo kunnen onze bezoekers zelf bepalen welke films er gedraaid worden’, zegt Angelo. ‘Daarnaast geven we de bezoekers ook de optie om verschillende snackpakketten te bestellen. Deze krijgen ze bij de aanvang van de film naar hun auto gebracht. Dit zijn dan ook typische snacks uit de jaren 80.’

In 2017 vond de eerste editie van het evenement plaats, wat toen nog een openluchtcinema was. ‘Door corona zijn wij vorig jaar moeten overschakelen naar een drive-in cinema aangezien dit veiliger en meer volgens de maatregelen was’, legt organisator Angelo Vandamme uit. ‘We waren toen gestart in Gent, maar hebben onze drive-ins nu al vergroot naar Sint-Niklaas en De Pinte.’

Wie geen rijbewijs of auto heeft kan nog steeds deel uitmaken van Bioskoop. ‘We hebben dit jaar een extraatje dit jaar toegevoegd,’ vertelt Vandamme nog verder. ‘Met de ‘immocar experience kan je een auto huren dat al klaarstaat op het terrein. Dit is bijvoorbeeld handig voor jongeren die nog geen rijbewijs hebben, maar wel die volledige drive-in ervaring willen.’

De trend van de jaren 80
Iedereen is helemaal weg van de eighties. Dat kun je zien aan modetrends, maar ook bijvoorbeeld aan automodellen uit die tijd die steeds meer populair worden. ‘Dat we de tijden van vroeger romantiseren, gebeurd steeds meer en meer. Ik gok zelfs dat binnen 40 jaar de mensen van 2060 onze tijd ook zullen romantiseren, hoe gek het ook klinkt’, lacht Angelo.

Toch vindt Angelo het opvallend dat deze trend ineens aan het opkomen is. ‘In 2017, toen wij de openluchtcinema hadden opgestart, was dat helemaal nog geen trend. Wij waren toen vooral op zoek naar het verhaal dat we wilden vertellen bij de drive-in. Misschien hebben wij uiteindelijk die trend wel gestart.’

Wat na de pandemie?
Dat de drive-in heel veel succes kent door de coronamaatregelen, dat stelt Angelo meteen vast. Toch gelooft hij dat mensen zich ook aangetrokken voelen door het idee van een 80’s drive-in.

‘Ik ben ervan overtuigd dat mensen naar ons evenement komen omdat ze het een leuk concept vinden. Niet perse omdat het coronaproof is’, zegt Angelo. 

Over een derde editie wordt al gesproken. Of er daarna nog verschillende edities zullen komen, daar hoopt Angelo alvast op.

‘Toen de eerste editie in volle toeren bezig was, vond ik het echt prachtig om te zien dat er zoveel verschillende soorten mensen tickets hadden gekocht. Verliefde koppeltjes die samen op date gingen, families die hun kinderen films uit de jaren 80 wouden laten zien, een groep vriendinnen die lichtjes in hun auto hadden opgehangen,… Het geeft me nog steeds kippenvel om daarover na te denken. Misschien, achteraf gezien, willen we in de toekomst meerdere edities lanceren omdat het de mensen echt samenbrengt.’

 

Wil je meer informatie over Bioskoop? Neem hier een kijkje op de website. Of wil je meteen kans maken voor tickets? Klik dan hier om je te registreren.

 

Tekst: Jolien Pollet, foto: Bioskoop