02/05/2021

Nieuw stadswandeling in Gent

OMG! Seven Senses Tour is de naam van de stadswandeling die plaatsvindt  van 8 mei tot 29 augustus 2021 in Gent. Het parcours duurt drie uur ongeveer, waarvan je twee uur en half wandelt en zo’n half uur  vaart.

Door de huidige coronamaatregelen heeft iedereen het wandelen onder de knie. Stad Gent organiseert daarom een wandeling met kleine activiteiten.  Zo kan je je zintuigen terug tot leven roepen in een wandeling rond en op het water. Ondertussen snuif je de Gentse cultuur op, dit mag je natuurlijk letterlijk opvatten. 

Het startpunt is aan de Van Eyck-shop & meetingpoint in de Raadskelder in Gent.  Dat is ook de plaats waar je je wandelkaart kan afhalen en waar er gidsen paraat staan om je doorheen de wandeling te leiden. 

Wil je zelf je wandelparcours maken, dan kan je dat doen door de route planner. Daarnaast zijn er rondleidingen die op aanvraag zijn  van dinsdag tot zondag tussen 10 en 16 uur. Vergeet zeker niet jezelf in te schrijven en een ticket te bemachtigen op de dag van je bezoek.

 

De wandelroute loopt van 8 mei tot 29 augustus 2021, de prijzen kan je hier vinden en zijn studentvriendelijk. De basisprijs kost 14 euro, voor studenten kost het 7 euro en voor de studenten in Gent kost het 2.8 euro. 

Tekst: Elena Amella, foto: Amadine M op Unsplash