31/05/2021

PODCAST- Mijn angst en ik: ‘Het woord stoornis, dat gaat al echt over iets heel zwaar’

Angst. Eén van de zes basisemoties van de mens. Er is dan ook niets mis met angstig zijn, maar angst kan ook in erge mate voorkomen. In ‘Mijn angst en ik’ gaat 21-bis reporter Jana Van den Broeck op onderzoek naar wat er gebeurt als je angst  je leven overneemt. 

 

Klamme handen, een snelle hartslag en trillende benen… Allemaal kenmerken van een angstig persoon. Ook onze 21-bis reporter kent de kenmerken maar al te goed, alleen maakt zij ze mee op momenten waarop ze eigenlijk niet bang zou moeten zijn. Momenten die in het dagelijks leven heel normaal zijn en juist niet angstig zouden moeten zijn. Daarom is er maar een vraag die door Jana haar hoofd blijft ronddwalen: ‘Heb ik een angststoornis?’

 

‘Mijn angst en ik’ is eigenlijk een zoektocht naar een antwoord op de vraag van Jana. Tijdens deze zoektocht praat ze met bekende en minder bekende lotgenoten en achterhaalt ze hoe zij met hun angsten omgaan. Een klinisch psychologe voorziet de podcast van haar professionele visie.

 

Het is een zoektocht vol mooie getuigenissen en aangrijpende momenten, met op het einde de climax, een diagnose voor Jana. Ga mee met haar op pad en beluister de volledige podcast hier:

Deze podcast is gemaakt in het kader van de bachelorproef van Jana Van den Broeck.

Podcast en tekst: © Jana Van den Broeck, Muziek: West Lake Music composed and recorded by Oak Studios Creative Commons – Attribution ND 4.0 https://youtu.be/Lj3y6RE5kso; Woods Artist: Federico Fabbiano Music provided by Oak Studios https://youtu.be/eAiAlg22gqQ; Woods Music composed and recorded by Oak Studios Creative Commons – Attribution ND 4.0 https://youtu.be/eAiAlg22gqQ; Inspired By Nature -Alex Stern; Breakfast In Capri – Acoustic Guitar Copyright Free Music; Every Little Thing Music composed and recorded by Oak Studios Creative Commons – Attribution ND 4.0 https://youtu.be/udOBhsuWEJM,  Foto: © Jana Van den Broeck