Liam Vanden Branden
03/05/2021

PODCAST – Waar is Liam? ‘Het is een nachtmerrie die blijft duren’

Op 3 mei 1996 verdween de tweejarige Liam Vanden Branden in de buurt van het Zennegat in Mechelen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Ondanks de vele zoekacties is de verdwijning van Liam de enige die sinds de oprichting van de Cel Vermiste Personen nooit opgelost is geraakt. Al bijna 25 jaar leeft de familie van Liam in het ongewisse: ‘Als hij morgen gevonden wordt en hij is overleden, dan kunnen we ons rouwproces beginnen. Maar dan dienen zich nieuwe vragen aan.’

In deze podcast vertelt Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, over de zaak die nooit opgelost is geraakt. Samen met Dirk Vanden Branden, de vader van Liam, bezoekt 21bis-journalist Marlies Schelfhout de plaats waar Liam voor het laatst werd gezien. Beluister de podcast hieronder.

Deze podcast is gemaakt in het kader van de bachelorproef van Marlies Schelfhout. 

Tekst: Marlies Schelfhout, foto: familie Vanden Branden, muziek: CC Blue Dot Sessions – A simple blur, Quarry Clouds, Warm Fingers, Andelo / Rik Bontinck – When I’ve got you / archief VRT