17/05/2021

Schoonheidsspecialiste Esther Jacobs: ‘Er is geen enkele vrouw die in de spiegel kijkt en alles prima vindt’

Schoonheidsspecialiste Esther Jacobs heeft een make-over studio in Ekeren en heeft zo’n 2.500 volgers op sociale media. Ze is geliefd bij klanten omdat ze ook haar lelijke kant durft te tonen hoewel ze met schoonheid bezig is. ‘De meisjes die jonger zijn dan 30 en met lipfillers komen vind ik een beetje jammer.’

Esther is al sinds 2001 actief als uitvoerend schoonheidsspecialiste, docente make-up én freelance make-up artist. In 2013 startte ze haar eigen studio met als doel mensen te laten ontspannen en genieten van wat me-time.

‘Het ergste is als een vrouw hier komt zitten en zegt: “zonder make-up durf ik de deur niet uit”‘

In het radioprogramma Studio TamTam vertelde ze dat ze het schoonheidsideaal de afgelopen jaren jammer genoeg heeft zien veranderen. Volgens haar is dat grotendeels door sociale media:’TikTok is heel onrealistisch voor jonge meisjes die al een beetje onzeker zijn.’ Ze vindt het jammer dat je vandaag zeven op zeven er stralend moet uitzien en het liefst met een dikke laag make-up en hier en daar wat botox. Voor Esther moet make-up iets plezierig blijven dat je opdoet om eens weg te gaan maar dat je ook je naturelle zelf omarmt.

‘Ik heb al eens geweend op mijn verhaal’

Zelf is ze enorme voorstander van ook je slechte kanten te tonen op sociale media. Ze is daarom grote voorstander hoe zangeres Natalia haar instagram aanpakt. Zij is regelmatig te zien zonder make-up en volgens Esther is dat een enorm belangrijk voorbeeld voor vrouwen. Ook Esther toont veel op haar sociale media. ‘Het is belangrijk dat mijn klanten zich thuis voelen.’ Ze merkt dat als je je kwetsbaar opstelt tegenover je klanten dat ook echt gewaardeerd wordt.

Beluister het volledige interview met schoonheidsspecialiste Esther Jacobs hier:


Tekst en reportage: Janah Scheunis, foto: © Esther Jacobs