30/05/2021

Studenten creëren show om medestudenten te steunen

Na een jaar online les volgen, hebben we allemaal nood aan wat entertainment. Studenten Media en Entertainment Business (MEB) van Thomas More Mechelen zorgen hiervoor. Met een dertigtal studenten slaan ze de handen in elkaar en maken ze WE ARE MORE: een onlineshow vol dans, muziek, ontroering en vreugde die je op 31 mei live kan bekijken.  

© Christophe van Vloten

MEB-student Christophe van Vloten (19) vond dat studenten na dit zware jaar een opkikker konden gebruiken. ‘Ondanks dat we in een bizarre situatie leven, wil ik toch altijd positief blijven. Ik stelde mezelf de vraag waar studenten nu nood aan hebben’, legt Christophe uit. ‘Er zit enorm veel talent in mijn richting. Dat dit door corona niet naar boven zou komen, vond ik jammer.’ 

‘Ik hoop dat studenten een beetje inspiratie vinden, dat ze iets doen, al is het maar een gekke Kahootquiz met vrienden op afstand’

Christophe bleef niet bij de pakken zitten. Hij wou de kwaliteiten van zijn medestudenten bundelen en bedacht een concept: WE ARE MORE, een show die de student centraal stelt. 

‘In de show komen verschillende thema’s aan bod’, verkondigt Christophe. ‘We hebben enkele reportages met gekke kotverhalen en ervaringen van uitwisselingsstudenten. Met de reportages willen we duidelijk maken dat je niet alleen bent. We zitten allemaal in ons kot en voelen ons wat geïsoleerd. Zo bieden we een kijk in het leven van andere studenten.’

Gekke Kahootquiz
Het doel van het project is niet alleen motiveren maar ook inspireren. In de show bedanken ze enkele studenten die zich de afgelopen periode voor anderen hebben ingezet of iets leuks hebben opgestart. ‘Ik hoop dat studenten zo een beetje inspiratie vinden, dat ze iets doen, al is maar een gekke Kahootquiz met vrienden op afstand. Als we daarvoor kunnen zorgen, is ons doel zeker en vast bereikt’, zegt Christophe.

‘Het project hangt niet vast aan een score, het is volledig uit eigen initiatief’

WE ARE MORE is een eenmalige en gratis productie. Om dit te kunnen financieren, heeft Thomas More Mechelen haar materiaal en netwerk ter beschikking gesteld. De school bracht de studenten bij elkaar, maar legt de verantwoordelijkheid wel bij de studenten zelf. Het project hangt niet vast aan een score, het is volledig uit eigen initiatief.

© Lena Van Wassenhove

Trots gevoel
Lena Van Wassenhove (22), student MEB, besloot zich ook in te zetten voor het project. Hierdoor leerde ze heel wat bij en deed ze nieuwe ervaringen op. ‘Het project gaf mij in coronatijden iets om te doen, iets waar ik trots op kon zijn. Via de show heb ik veel nieuwe richtingsgenoten leren kennen. Dit was anders niet mogelijk geweest, ik ben daar heel dankbaar voor.’

De show verschijnt op 31 mei om 17 uur op het YouTubekanaal van Media & Enterainment Business Thomas More.

 

Tekst: Hanne Van Oeckel, foto: © Eline De Becker