03/06/2021

30 jaar grunge: ‘Doe gewoon wat je wil en wees vrij in uw expressie’

Grunge is 30 jaar, 30 jaar aan ultieme expressie, schreeuwende gitaren en poëtische teksten. En 30 jaar aan het legendarische Nirvana album ‘Nevermind’. Maar hoe is het genre in 30 jaar tijd geëvolueerd?

Op 10 September 2021 wordt het legendarische Nirvana album ‘Nevermind’ 30 jaar. Het 12-nummerig album was het startschot voor vier zotte jaren in het begin van de jaren ’90. En het eerste album dat het genre ‘grunge’ introduceerde aan de buitenwereld. Muziekexpert Wim Van Ouytsel geeft meer uitleg over hoe grunge ontstaan is. En de hedendaagse Limburgse grungeband ‘Peuk’ legt uit wat het genre vandaag nog voorstelt. 

 

The choice is yours, don’t be late, maar bekijk zeker de volledig reportage hier:

Tekst & reportage: Phoebe De Veylder, foto: © Phoebe De Veylder