13/06/2021

ANTWERPEN – 8 culinaire hotspots

Gezellig iets gaan drinken of eten, ondertussen kan het weer! Sinds 8 mei is de horeca – eindelijk – weer open. Van een aangename koffie tijdens de Vogelenmarkt tot een lekkere cocktail met de kleuren van zonsondergang: hier kan je genieten van de nieuwe vrijheid. 

 

Barnini 

Op zoek naar een snelle hap en een lekker drankje? Dan is Barnini the place to be!

Met zicht op het theaterplein kan je in het weekend genieten van de levendige Vogelenmarkt. Meer interesse in interieur? Dat zal je ook niet teleurstellen. Al is het café eerder klein, de retrosfeer zorgt voor een enorm rustgevende omgeving. Ideaal om rustig een koffie en bagel naar binnen te spelen.

Barnini (@barnini_) • Instagram photos and videos

Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen

De Muze

Zin om de artistieke sfeer van Antwerpen op te snuiven? De Muze is een befaamd jazzcafé dat al jaren een enorme populariteit kent bij creatievelingen. De mix van mensen zorgt voor een unieke atmosfeer waar je niet snel genoeg van krijgt. In normale omstandigheden kan je hier zo’n drie keer per week genieten van live-muziek. Een bezoekje aan dit pareltje maakt een dagje in Antwerpen compleet!

De Muze (@de_muze_jazzcafe) • Instagram photos and videos

Melkmarkt 15, 2000 Antwerpen

 

Vitrin 

Vitrin, het café dat voormalig gekend was als Zweeds restaurant, kreeg nieuw leven ingeblazen. Het simplistische, houten interieur zorgde al snel voor een toestroming van mensen. Het terras ligt qua locatie ook perfect. Met uitzicht op het Marnixplein en de vele cafés die er te vinden zijn, staat het er nooit stil. In het midden van het plein staat het monument ‘Schelde Vrij’. Dit standbeeld staat symbool voor de vrijlating van de Schelde met de Romeinse god Neptunus bovenaan. ‘s Avonds straalt dit beeld met de prachtige kleuren van de zonsondergang op de achtergrond.

VITRIN (@cafe_vitrin) • Instagram photos and videos

Marnixplaats 14, 2000 Antwerpen

 

Take 5 minutes in Paris 

La douce France in Antwerpen? Geen probleem! Take 5 minutes in Paris is de ideale plek om je tijdens een warme dag te vertoeven. Met een romantische terras in de tuin, verrukkelijk  eten en zalig personeel, is dit café zeker een aanrader. Het bevindt zich bovendien in de Kloosterstraat, waardoor het ook perfect is voor al wie door de winkelstraat wil slenteren.

Take 5 Minutes In Paris (@take5minutesinparis) • Instagram photos and videos

Kloosterstraat 50, 2000 Antwerpen

Dansing Chocola

Wat verder in de Kloosterstraat is het eetcafé Dansing Chocola. Volgens velen is dit één van de gezelligste cafés in Antwerpen. Zaakvoerder Greet Nelissen zegt in een interview met Het Nieuwsblad: ‘Ik richt mijn cafés altijd in op dezelfde manier als mijn huis. De gezelligheid staat voor mij voorop. Van steriele, strakke zaken moet ik persoonlijk niets weten.’

Je kan er ontbijten, lunchen en dineren. En dit onder prachtig afdak van planten.

https://www.facebook.com/pages/Dansing%20Chocola/197134703654512/

Kloosterstraat 159, 2000 Antwerpen

Café Kamiel

Nog een juweeltje dat je zeker niet mag missen, is café Kamiel. Al wie van een stukje groen houdt, kan hier genieten van het uitzicht op het prachtige Hof van Leysen. Ook voor gezinnen met kinderen is het handig: de speeltuin is er niet veraf. Ook binnen is de natuur nog aanwezig. Magnifieke boeketten en allerlei planten zorgen voor een echt wauw-effect!

Café Kamiel (@cafekamiel) • Instagram photos and videos

Markgravelei 90, 2018 Antwerpen

Kolonel Coffee

Om een geurig koffietje te drinken terwijl de zon op je gezicht straalt, moet je bij Kolonel Coffee zijn. Naast  hun prachtige graffitimuur, is de koffie er ook subliem. Volgens reis- en eetwebsite Big 7 Travel, is het zelfs de beste koffiebar van het land. Alles is er bovendienvan eigen makelij: zowel hun koffie, als de lekkere granola en pannenkoeken. Zeker de moeite waard om eens te checken.

Kolonel Coffee roastery & bar’s (@kolonelcoffee

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen

 

Patine

Patine, het eetcafé op het hippe Zuid, is de perfecte plek voor elk tijdstip van de dag. Je kan er ontbijt krijgen, lunchen,  een drankje drinken en lekker dineren. De houten inrichting en decoratie aan de muren zorgen dat er ook hier een Franse sfeer hangt. De wijnen, verrukkelijke taartjes en overheerlijke salades… je zou voor minder beginnen watertanden!

Bistro Patine (@patineantwerp) • Instagram photos and videos

Leopold de Waelstraat 1, 2000 Antwerpen

TEXT; Charlotte Haemels  FOTO: © Lina Kivaka