01/06/2021

600 kilometer ten voordele van Overkop: ‘Psychologisch is deze periode niet evident voor de jongeren.’

Ultraloper Olivier Verhaege loopt deze zomer met de actie O-Five een tocht van 600 kilometer doorheen de vijf Vlaamse Provincies ten voordele van de Overkophuizen. Iedereen mag met hem meelopen en ook stelde hij vijf bekende Vlamingen aan als ambassadeurs: Tom Waes voor Antwerpen, Ish Ait Hamou voor Vlaams-Brabant, Joke Emmers voor Limburg, Linde Merckpoel voor Oost-Vlaanderen en Wim Opbrouck West-Vlaanderen.

Overkop is een organisatie die zich sterk inzet voor het mentale welzijn van Jongeren. In elke Vlaamse provincie bevindt zich een Overkop-huis, waar jongeren tot 25 jaar kunnen binnenspringen zoveel ze willen. De Overkophuizen organiseren regelmatig activiteiten maar je kan er ook professionele hulp vinden, of je kan online chatten met een medewerker via de website.

Naast vijf bv’s zijn er ook vijf influencers die O-Five steunen en promoten. Met Louise Delputte, Manuela Soccol, Adinda Vetsuypens, Glen Van den Bulcke en Sofie Goos vond Olivier vijf sportieve zielen die zijn actie extra kracht bij zetten. Samen met de bv’s moeten zij de mensen overtuigen om een stukje van de tocht mee te lopen.

Tekst en reportage: Janis Loret, Foto: © Wout De Smedt