04/06/2021,

Cartooniste Laura Janssens: ‘Vanaf dat ik mijn naam veranderde op Instagram begon ik meer volgers te krijgen’

Ze gaat richting 80.000 volgers op Instagram en is daarbij één van de bekendste webcomic artiesten van Vlaanderen. Laura tekent al van jongs af aan maar is nu bekend geworden door haar grappige cartoons gebaseerd op haar eigen leven en wat er zich afspeelt in de wereld. 

Laura maakt haar tekeningen volledig digitaal en kan dit dus van thuis uit doen. Hierdoor is er door de coronacrisis niet zoveel veranderd in haar carrière. ‘Ik denk dat er veel cartoons worden gemaakt waar je corona niet meer in gaat terugvinden, omdat iedereen het zo beu is.’ Laura vertelt ook wat meer over haar twee vaste personages die steeds terugkomen in haar tekeningen, Philippe en Giovanni. ‘Die zijn echt ontstaan in de coronacrisis, er werd toen nogal veel gehamsterd in de winkels en het leek me leuk om dan twee hamsters als mascottes in mijn verhalen te brengen.’

Reportage: Sophie Vancoillie
Foto: Sophie Vancoillie