09/06/2021,

Club eigenaar en ex-leerkracht Gregory Camerlinckx: ‘Zonder Starsky was ik failliet’

Gregory Camerlinckx is vandaag de dag eigenaar van de vernieuwde Starsky Club. Een evenementzaal en café in het centrum van Londerzeel. In het verleden vonden hier topfuiven plaats, maar hier stak corona een stokje voor. Tien jaar lang was hij actief als leerkracht aardrijkskunde en geschiedenis op het Virgo Sapiens. In 2019 stopte hij met lesgeven om zich volledig te focussen op de horeca. Hij kocht de voormalige fuifzaal ’t Centrum, nu Starsky Club.


Gregory Camerlinckx studeerde na zijn middelbaar diploma leerkracht  aan de hoge school. Hij was tien jaar lang leerkracht geschiedenis en aardrijkskunde. De laatste jaren waren er hem te veel aan. ‘Het leerkracht gebeuren is veel papierwerk en regeltjes’, zegt Gregory zelf. Dat is tegenstrijdig met zijn eigen denkwijze.

Toen de vorige eigenaar van ’t Centrum Gregory contacteerde of hij de zaak wou overnemen heeft hij geen seconde moeten twijfelen. Gregory was al enkele jaren actief in het organiseren van evenementen. Hij kent de wereld. Het was een unieke kans. Hij kon het niet laten liggen.


STARSKY

Starsky Club heette vroeger ’t Centrum en bekend van de vele fuiven die hier plaatsvonden. Namen als Zebedeüs, DJ 5napback, Ronny Retro traden hier op. Tijdens de pandemie sloegen Gregory en de mensen van Starsky de handen in elkaar. Starsky is een agency met verschillende Belgische influencers. Ze zijn actief op verschillende sociale platformen. Samen renoveerden ze de zaal tot een ruimer en mooier geheel. Na de pandemie zullen hier weer fuiven plaatsvinden voor jong en oud.

Bekijk de reportage over Gregory Camerlinckx hier.

Tekst en video: Wout De Smedt, foto: © Wout De Smedt