09/06/2021,

De Batteliek in Battel: van kerk tot microbrouwerij

Een Gouden Carolus Trippel, Single Malt of toch liever een Maneblusser? Die keuze hoef je nu nog niet te maken, maar binnenkort kun je een glas laten inschenken in De Batteliek. De nieuwe horecazaak naast de vaart in de Mechelse wijk Battel.

Van hosties naar een frisse pint

Wat vroeger een kerk was, wordt nu een ontmoetingsplaats met een microbrouwerij en -stokerij. Het idee voor De Batteliek komt van Charles Leclef, de eigenaar van de Mechelse bierbrouwerij Het Anker, die in 2019 de Sint-Jozefkerk kocht. De opening van De Batteliek is voorzien voor het najaar van 2021. 21bis-reporters Denise Perdeck en Sharmentha Read namen al een kijkje op de site.

Benieuwd naar de ontwikkelingen? Bekijk de reportage hieronder.

Reportage: Denise Perdeck & Sharmentha Read, foto: © Sharmentha Read