11/06/2021,

Dierenbescherming Mechelen: ‘Het was richten om te doden want één kogel is vlak bij het hart van de kat weggehaald’

Dierenbescherming Mechelen is een no-kill dierenopvang. Wendy en haar team staan dag en nacht paraat om gevonden, afgestane en in beslag genomen dieren op te vangen. Ze zijn al meer dan 75 jaar actief en sinds 2016 hebben ze al voor meer dan 2.367 dieren een nieuwe thuis gevonden.

Tijdens de eerste lockdown voelde vele mensen zich alleen en kochten ze daarom een nieuw huisgenootje. Maar nu het gewone leven stilaan terugkomt en mensen voltijds kunnen gaan werken, blijven deze viervoeters alleen achter en komen ze bij de dierenbescherming terecht.

 

Neem hier een kijkje achter de deuren van dierenbescherming Mechelen.

 

Tekst en reportage: Caro Thoelen, Foto: ©Dierenbescherming Mechelen