09/06/2021,

Journalisten met pensioen: ‘Blij dat anderen zich inzetten om goed nieuws te maken’

Eind november vorig jaar ging nieuwsanker Martine Tanghe met pensioen. Ook enkele andere ervaren journalisten namen afscheid van het nieuws in volle coronacrisis. Samen met Robert Esselinckx en Dirk De Weert blikken we terug op hun rijk gevulde carrière. Robert Esselinckx verliet BRUZZ op 29 december vorig jaar, een warm afscheid voor Robert want hij was zeer geliefd. Dirk nam al wat sneller afscheid van de Ring TV-redactie in juni. Tijd maken voor zichzelf en zijn kleinkinderen staan vanaf nu centraal. 

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, vinden beide ex-hoofdredacteurs van de regionale televisie. Volgens Robert en Dirk is het tijd om anderen het werk te laten doen en goed nieuws te produceren. Na een carrière van ruim 40 jaar is het voor hen genoeg geweest. Al deed het bezoek aan de redactie toch eens deugd.

Robert  Esselinckx brengt verslag uit van de nationale feestdag. © Paul Bolsius

 

Dirk De Weert samen met de toenmalige redactie van Ring TV. © Paul Bolsius

 

Ben je benieuwd hoe Robert en Dirk hun pensioen en carrière ervaren hebben? Bekijk dan onderstaande reportage.

Tekst en reportage: Mich Van Eynde, foto’s: © Paul Bolsius