02/06/2021,

Padel: de hype voorbij

Padel is meer dan een hype. Sinds dat de sport zo enorm populair is, kan je op elke sportclub padelvelden tegenkomen. Zoals bij veel andere sporten zit er dus ook een competitie achter. Padeltrainer Peter Declerck speelt de sport sinds 2006 en ging al naar het buitenland om meer ervaring op te doen. Hij vertelde ons hoe je best begint.

Sinds de toenemende populariteit van padel is er geen ontkomen meer aan. Overal zijn padelvelden te vinden. Wanneer je de sport competitief begint te spelen, zijn er twee categorieën. Enerzijds een vrouwenklassement en anderzijds een mannenklassement. Deze bestaan uit niveaus, die aanduiden hoe goed een speler de sport beheerst. In het vrouwenklassement begin je bij 50 en speel je je weg naar 500. In het mannenklassement begin je echter bij 100 en kan je eindigen bij 1000. Er zijn dus meer niveaus. Dit komt omdat er meer mannen competitief spelen. Volgens Peter komt daar verandering in. Sinds de populariteit van de sport tijdens de lockdown, neemt het aantal vrouwelijke spelers toe. Er zullen binnenkort misschien nieuwe niveaus worden toegevoegd aan het vrouwenklassement.

 

Reportage: Emiel Schoepen; camera: Emiel Schoepen; geluid: Emiel Schoepen; foto: ©Emiel Schoepen