15/06/2021

Podcast – Gebroken dromen: ‘Met de juiste begeleiding koos ik nooit voor Real Madrid’

Aan het begin van deze eeuw was Kevin Franck (38) één van de grote Belgische voetbaltalenten. Op een leeftijd van amper zeventien jaar trekt Franck naar één van de grootste clubs ter wereld: Real Madrid. Maar de stap naar Madrid is zwaarder dan gedacht. Het lukt hem niet om zich aan te passen en hij mislukt compleet.

Hoe komt het dat spelers al op jonge leeftijd naar het buitenland trekken, maar er vaak niet slagen? Waarom mislukte Kevin Franck bij Real Madrid? En klopt het dat makelaars duizenden euro’s doorsluizen naar ouders zodat ze hun zoon naar het buitenland laten vertrekken?


Kevin Franck in het shirt van Real Madrid

Luister hieronder naar de podcast Gebroken dromen: een verhaal over carrièreplanning, over dromen maar ook over een gebrek aan begeleiding en valse beloftes.

Deze podcast is gemaakt in het kader van de bachelorproef van Jelle Debie

Podcast en tekst: Jelle Debie
Foto: ©Kevin Franck
Grote foto: (CC BY-NC-ND 2.0) Gilbert Sopakuwa
Muziek: www.bensound.com