04/06/2021

Studio 27: van band in de kelder tot productiehuis in de slaapkamer

Wout en Vincent zijn al lang bezig met muziek en video. Ze ontmoetten elkaar aan de schoolpoort en richtten jaren nadien een productiehuis op. De twintigers leerden zichzelf alles aan wat ze kunnen. ‘Het weinige geld dat we verdienden, investeerden we in microfoons en filmlampen.’

Een tiental jaar geleden begon het verhaal van Wout Goos en Vincent Verleije met ‘Milestone’. In deze driekoppige rockband ontstond hun samenwerking. De drang naar contentcreatie was er al snel: de bandleden wilden hun muziek opnemen. Maar daarbij bleef het niet. ‘We wilden echte popsterren worden, zoals dat toen ging. En dan moet je online gaan’, zegt Vincent.

‘We konden de vraag niet bijhouden’

Dat deden ze, maar met een nieuw concept. ‘27 On The Road’ is een YouTube-account waar popnummers worden gecoverd, elke video met een nieuwe gastartiest. Wout en Vincent bleven werken aan de kwaliteit en werden beter in wat ze deden. Ze zagen de views snel stijgen, samen met de vraag naar samenwerking. ‘Er stuurden veel zangers en zangeressen een bericht dat ze ook eens wilden featuren in een video. We konden de vraag niet bijhouden.’ 

Met alles wat ze zichzelf hadden aangeleerd, konden Wout en Vincent hun diensten op professionele basis aanbieden. Wil je meer weten over deze selfmade mannen en hun productiehuis ‘Studio 27‘ (dat zich sinds kort wél in een kantoor bevindt)? Bekijk dan zeker volgende reportage:

Reportage en tekst: Lieselot Lambinet, foto: © Mats Palinckx