12/06/2021,

Taste M: hoe Mechelse ondernemers van een kapel een gastronomische tempel maken

In de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal kan je Taste M vinden. De zaak is onderverdeeld in The Chick, The Cellar en The Chapel. Ondernemer Mehdi Mathlouthi vertelt over de geschiedenis van de kapel, de smaakconcepten en de opbouw van de gastronomische tempel. Onze 21bis-reporters Emiel Schoepen, Aimy Vanden Bemden en Roan Groenen bezochten Taste M voor de reeks Reporting the City.

De voormalige congregatiekapel werd in 2017 omgetoverd tot Taste M.
Ondernemers Mehdi Mathlouthi, Elsje Van den Bogaert en Wim Voss maakten er hun gastronomische tempel van. Het gebouw is rijk aan geschiedenis, de kelders dateren zelfs vanuit de 15de eeuw. De mix van oude elementen met een industrieel laagje zorgt voor een nieuw geheel. The Chick is het restaurant dat zich focust op gevogelte, The Chapel is een ontmoetingsplaats die te huur is voor evenementen en in The Cellar kan je tallozen kazen en wijnen degusteren.

Bij Taste M staat de letter C centraal. © Aimy Vanden Bemden

Benieuwd naar de geschiedenis van deze herbestemming?

Bekijk hieronder de volledige reportage:

Reportage: Aimy Vanden Bemden; Emiel Schoepen Camera: Aimy Vanden Bemden; Geluid: Emiel Schoepen; Tekst: Roan Groenen; Foto: Emiel Schoepen