22/06/2021

Voor mij (g)een kind alstublieft: zes jonge vrouwen zonder kinderwens aan het woord

‘Wil jij later kinderen?’ Vaak een retorische vraag, want wie wil dat nu niet, het perfecte gezinnetje? Het zit in onze maatschappij ingebakken: huisje, tuintje, boompje, kindje. Maar lang niet iedereen is fan. Waarom zou je willen leven volgens zo’n vast patroon? ‘Ik haat structuur, ik zorg er net altijd voor dat er zo min mogelijk voorspelbaarheid in mijn leven is’, aldus Frie Pardon (29). Zij is één van de zes jonge vrouwen die haar biologische klok niet voelt tikken. En net als Frie vertellen nog vijf anderen hun persoonlijk verhaal.

Benieuwd naar het verhaal van deze zes vrouwen? Je leest de volledige longread hier:

https://readymag.com/2670293

Tekst: Nette Clonen en Mies Wijns, illustratie: © Nette Clonen