30/09/2021

Film The Rumba Kings eert muziekstijl Congolese rumba

Het Depot in Leuven presenteert op zaterdag 2 oktober om 20 uur de film The Rumba Kings. Aan de hand van interviews, getuigenissen en archiefbeelden krijg je als kijker een inkijk in de wereld van de Congolese rumba. 

The Rumba Kings is een eerbetoon aan de sterren die in de jaren zestig en zeventig de Congolese rumba wereldwijd bekend maakten. De film maakt deel uit van het Afrika FilmFestival dat van 1 oktober tot en met 16 oktober loopt op verschillende locaties in Leuven. Het doel van het festival is om zowel de gangbare ideeën over Afrika te ontkrachten als de Afrikaanse filmcultuur in de kijker te zetten.

Afterparty met Dizzy Mandjeku

Na de film volgt er een afterparty met de 75-jarige Dizzy Mandjeku, een levende legende uit de Congolese rumba. Je kan hem kennen door de gitaarriff in Papaoutai van Stromae, als gitarist van Zap Mama of als bestie van de Belgische rapper Baloji.

Om aanwezig te kunnen zijn, heb je een ticket nodig dat 12 tot 15 euro kost en een Covid Safe Ticket. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Het Depot.

Tekst: Febe De Donder, eindredactie: Amber De Pau
Foto: Pavel Danilyuk via Pexels