30/09/2021

Geen auto nodig: IKEA Wilrijk legt gratis pendelbus in

Nog tot 18 november kan je vanuit het centrum van Antwerpen een gratis pendelbus nemen naar het IKEA-filiaal in Wilrijk. De Pändelbuss rijdt één keer per uur en brengt je zonder tussenstops in 25 minuten van de Frankrijklei naar de bekende meubelzaak.

Wie nog volop een studentenkot aan het inrichten is, heeft geen auto of rijbewijs meer nodig om inkopen te doen bij IKEA Wilrijk. De Antwerpse vestiging startte op 18 augustus met een testproject, waarbij ze een gratis pendelbus inlegt die klanten van het centrum van de stad tot bij het filiaal brengt. ‘We zijn hier in Wilrijk mee gestart omdat er een duidelijk mobiliteitsprobleem is in de regio’, duidt Julie Stordiau, communicatieverantwoordelijke bij IKEA België. ‘Er was al langer vraag naar een alternatieve manier om de vestiging te bereiken.’

‘In andere landen zette IKEA ook al initiatieven op poten om klanten makkelijker tot bij de winkel te brengen’, licht Stordiau toe. ‘Toch is onze Pändelbuss, met die specifieke naam en “ingepakt” volgens de huisstijl, uniek in de wereld.’

De bus is volledig ingericht naar de huisstijl van de Zweedse meubelgigant. © IKEA België

IKEA Family-lidmaatschap

De bus rijdt uit van maandag tot en met zaterdag, telkens één keer per uur. Om gebruik te maken van de pendeldienst moet je IKEA Family-lid zijn. Zo’n lidmaatschap is gratis en kan je online aanmaken. Op voorhand een plaatsje reserveren is niet nodig.

Kleine accessoires en producten kan je gemakkelijk meenemen op de bus. Voor grotere aankopen doe je best een beroep op de leveringsdiensten van IKEA. In tegenstelling tot een rit met de pendelbus zijn deze leveringen niet gratis.

Langetermijnplannen

‘Na 18 november evalueren we het Pändelbussproject, maar voorlopig zijn er nog geen plannen om het initiatief uit te breiden naar andere Belgische IKEA-filialen’, zegt Stordiau. ‘Bij IKEA denken we al langer na over oplossingen op lange termijn voor consumenten zonder auto of rijbewijs, zoals studenten bijvoorbeeld. Ideeën van onze klanten zijn altijd welkom’, sluit ze af.

De dienstregeling en andere praktische informatie over de Pändelbuss vind je op de website van IKEA.

Tekst: Hanne Van Daele, eindredactie: Igor Bulcke
Foto’s: © IKEA België