27/09/2021

Global Citizen Live: Billie Eilish, BTS en Måneskin vragen aandacht voor klimaat en armoede

Topartiesten als Billie Eilish (foto), Shawn Mendes en Elton John bundelden op zaterdag 25 september hun krachten voor het wereldwijde benefietconcert Global Citizen Live. Verspreid over 24 uur en zes continenten zetten ze samen met vele andere sterren de strijd tegen armoede en de klimaatverandering in de kijker. De hoogtepunten van het evenement zijn vanavond te zien op Eén.

Ed Sheeran onder de Eiffeltoren, Coldplay in Central Park, allemaal traden ze afgelopen weekend op met hetzelfde doel: de aandacht van wereldleiders trekken voor thema’s zoals de klimaatcrisis, armoede en vaccinatie. Meer dan zeventig artiesten en activisten zetten hun schouders onder het Global Citizen-evenement, het eerste mondiale benefietconcert sinds Live Aid in 2005.

Geld ophalen was niet het voornaamste doel van Global Citizen. Toeschouwers hoefden zelfs geen ticket te kopen voor het evenement. Ze moesten hun plaatsje in het publiek verdienen door zich te engageren, bijvoorbeeld door petities te ondertekenen of tweets de wereld in te sturen. In Parijs verzamelden zich meer dan 20.000 toeschouwers, in New York ruim 60.000. Ook in steden als Sydney, Mumbai en Rio de Janeiro vonden er optredens plaats.

Een verslag van het benefietconcert kan je op maandag 27 september vanaf 22.45 uur zien op Eén.

Tekst: Hanne Van Daele, eindredactie: Hanne Van Oeckel
Foto: © Getty Images voor Global Citizen