30/09/2021

Hasselt tovert zich om tot kunstcentrum van België met driedaags tekenfestival

Heb je een hart voor kunst en wil je jouw creativiteit graag kwijt? Het tekenfestival Drawing Days komt van 1 tot en met 3 oktober naar het centrum van Hasselt. COVID-19 gooide vorig jaar roet in het eten, maar dit jaar kan het festival van Kunstwerkt wel plaatsvinden.

Om de twee jaar organiseert Kunstwerkt, een organisatie die beeldende kunstenaars ondersteunt en evenementen op poten zet, een meerdaags tekenfestival in grote steden. Kunstwerkt haalde het festival voor het eerst naar Gent in 2013. Toen was het nog gekend als The Big Draw, een internationaal tekenfestival van Britse oorsprong, dat ook New York en Barcelona als decor gebruikte.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door KUNSTWERKT (@kunstwerkt)

Het evenement bleek een succes en acht jaar later haalt Hasselt Drawing Days naar de Limburgse provinciehoofdstad. ‘Drie dagen lang, op zoveel mogelijk plaatsen, gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen’, aldus Katrien Boogaerts, coördinator van Kunstwerkt.

Penselen en potloden

Het Begijnhof dient gedurende drie dragen als festivalcentrum. Bezoekers kunnen kunst opsnuiven tijdens de Window Walk, een wandelroute die je langs huizen leidt waar kunstenaars zich op uitgeleefd hebben. Niet enkel op straat, maar ook in musea en cultuurhuizen kan je terecht. Op het festival kan je jouw creativiteit kwijt door zelf de penselen en potloden in handen te nemen en te experimenteren. Tijdens het festivalweekend word je ondergedompeld in de wereld van kunst door expo’s en tentoonstellingen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Drawing Days.

Tekst: Amber De Pau, eindredactie: Liam Verbinnen
Foto: © Evenbeeld