30/09/2021

Herbeleef je jeugd met W817 de film

Na lang wachten is het zover. ‘W817: 8eraf!’ verschijnt vanaf 8 december in de bioscoop. De film geeft inkijk in de levens van de ondertussen achttien jaar oudere kotgenoten. Hoewel de serie eindigde in 2003, is het tot op de dag van vandaag nog altijd dagelijks te zien op Ketnet.

De serie W817 gaf vier jaar lang inkijk in het studentenleven van Steve, Birgit, Zoë, Tom, Akke, Jasmijn, Carlo en Kim. Vorig jaar lanceerden de acteurs een oproep dat de film in productie zou gaan, op voorwaarde dat 50.000 fans vooraf een ticket kochten. In minder dan een maand vlogen de tickets de deur uit.

‘Vroeger keek ik stiekem naar W817, nu samen met mijn zus in een volle filmzaal’

Uitstel is geen afstel

Door de pandemie waren de opnames vertraagd en was de première enkele keren uitgesteld. Maar nu is het eindelijk zo ver. Op 28 november gaat de film in première, voor diegene die vooraf een ticket kochten. Voor de anderen is het nog wat langer wachten om de film in de cinemazalen te zien. Studente Janah Scheunis kijkt er alvast naar uit: ‘De serie gebruikte veel grof taalgebruik en was al redelijk open over seks. Vroeger keek ik stiekem naar W817, nu samen met mijn zus in een volle filmzaal.’

Wie nieuwsgierig is, kan de eerste beelden bekijken op de site van VRT.

Tekst: Akyna Peeters, Eindredactie: Maaike Huegaerts
Foto: © Akyna Peeters